Informacije o strani

Spletna stran sladkipelin.com je namenjena vsem, ki jih zanima vse o sladkem pelinu. Trudili se bomo povzeti informacije o vzgoji sladkega pelina, o izdelkih iz sladkega pelina (kot so čaj iz sladkega pelina, ekstrakt iz sladkega pelina, tinktura iz sladkega pelina in drugi) in o njihovi uporabi.

Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Piškotki so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

  1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,

  2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.​

Uporabniki lahko kadarkoli v svojem brskalniku pregledate in odstranite piškotke, ki so se namestili z obiskom na posamezne spletne strani. Podrobnosti in navodila si lahko preberete za vaš brskalnik:

Politika zasebnosti

Upravljavec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala sladkipelin.com. Zbrane osebne podatke bo Upravljavec porabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Upravljavec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Upravljavec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Uporaba osebnih podatkov

Upravljavec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
•    ime in priimek;
•    naslove za dostavo;
•    podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
•    davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
•    naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
•    geslo v šifrirani obliki;
•    kontaktno telefonsko številko;
•    državo bivanja;
•    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletnemu portalu;
•    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.
Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljajec ne odgovarja.

 

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Upravljavec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletnega portala. Upravljavec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Upravljavca.
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletni portal, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Upravljavec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Upravljavec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Upravljavec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri Upravljavcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletnega portala. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Upravljavcem.
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletni portal in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Upravljavcu sporočijo preklic registracije. Upravljavec bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnega portala v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.
Dodatna pojasnila

Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, nam to lahko sporočite na elektronski naslov preko obrazca na zavihku kontakt.